Как да изтриете Bluetooth устройство на iPad

Сдвояването на Bluetooth устройство с вашия iPad помага да се гарантира, че двете устройства ще се свързват автоматично, когато Bluetooth приемникът на iPad е включен и когато Bluetooth устройството е включено. Но понякога може да искате да използвате Bluetooth устройството с друг приемник, като вашия iPhone, така че ще търсите начин да изтриете Bluetooth устройството от вашия iPad.

Въпреки че бихте могли да принудите Bluetooth устройството да се сдвои отново с другия Bluetooth приемник, това често може да бъде проблематично, ако iPad и Bluetooth устройството продължават да се опитват да се сдвоят един с друг. За щастие можете да забравите Bluetooth устройство на iPad, за да опростите процеса.

Премахване на сдвоено Bluetooth устройство на iPad в iOS 9

Стъпките в тази статия са извършени на iPad 2 с операционна система iOS 9.1. Същите тези стъпки ще работят за други iPad устройства, работещи с iOS 7 или по-нова версия. Имайте предвид, че ако вашето Bluetooth устройство изисква ПИН код при първо сдвояване с вашия iPad, тогава ще трябва да въведете отново този ПИН, ако сдвоите повторно това устройство с iPad.

  1. Докоснете Настройки икона.
  2. Изберете Bluetooth опция в колоната в лявата част на екрана.
  3. Докоснете синьото и бутон вдясно от Bluetooth устройството, което искате да изтриете от вашия iPad.
  4. Докоснете синьото Забравете това устройство бутон в горния десен ъгъл на екрана.
  5. Докоснете Добре бутон отново, за да потвърдите, че искате да изтриете сдвоеното Bluetooth устройство от вашия iPad.

Можете да следвате подобен набор от инструкции, ако искате да изтриете сдвоено Bluetooth устройство от вашия iPhone. Тази статия ще ви преведе през стъпките за премахване на това сдвояване.

Опитвали ли сте се да сдвоите няколко Bluetooth устройства с вашия iPad, но имате проблеми с конфигурацията? Научете как да сдвоите две Bluetooth слушалки с iPhone или iPad, така че двама души да могат да слушат едно и също нещо от същия iPad. Имайте предвид обаче, че ще ви трябва допълнително периферно устройство, за да завършите този процес.